Bezienswaardigheden

De kustlijn is lopend of rijdend mooi en interessant te noemen. Het Romeinse stadje Trogir is zo’n 4km bij appartementen vandaan. Dit prachtige stadje valt onder monumentenzorg van de UNESCO. Het heeft een autovrije binnenstad met een grote kathedraal, fort Kamerlengo (openlucht theater) musea en maar liefst 7 kerktorens. Een kleurrijke markt met o.a. dagelijks verse producten en specialiteiten is zeker een bezoek waard.  Op  de vismarkt ernaast kunt u een groot assortiment inheemse vissoorten  kopen. De gezellige boulevard  is een trekpleister zeker wanneer daar exclusieve privé-jachten aangemeerd liggen. In de zomermaanden zijn ook open lucht attracties en voorstellingen te bekijken.Vanaf vele terrassen heeft u een mooie zicht op de jachthaven en Ciovo. Een drukke, oude brug verbindt Trogir met eiland Ciovo.

De tweede, grote brug is  KLAAR.

Vanaf het kiezelstrand bij Okrug Gornji kunt u ook per pendelboot naar het centrum van Trogir varen. Er is ook een pendelboot naar het centrum van Split.

In een straal van zo’n 50km zijn talrijke oude plaatsen en stadjes : Split (het paleis van Diocletianus), Kastela (7 forten en Bijbelse tuin), Solin,(opgravingen van Salona) Fort Klis voor een adembenemend panorama, Omis aan de Cetina rivier, Marina (vissersdorpje), Primosten etc. De watervallen van Krka bij Sibenik zijn een bezoek waard.

Bedevaartsoord Medjugorje en Mostar zijn via de A1 goed bereikbaar.

Paspoort vereist voor Medjugorje, Mostar en Dubrovnik !!!!!

Het bekende Nationale Park "Plitvice-meren" met watervallen zijn een aantrekkelijke tussenstop of verblijf op de heen-of terugreis.

De talloze eilanden zijn per boot vanuit Okrug,Trogir en Split bereikbaar.


Kathedraal Sv.Duje, Split

 

De afstanden van Trogir naar:

Split 30 km

Solin/Salona 25 km

Klis  30 km

Sibenik  60 km

Primosten  45 km

Krka watervallen  60 km

Omis/Cetina-rivier  60 km

Makarska 110 km

Dubrovnik   250 km

Kornati eilanden   90 km

Plitvice meren  235 km

Medjugorje (BiH) 150 km

Mostar (BiH) 195 km

van Trogir tot snelweg A1: 15 km ( maar u kunt ook de mooie kustweg nemen)

Foto's ingezonden door o.a. onze gasten ( waarvoor onze dank) en meer vakantie-ideeen zijn te zien op ons web-album:    

http://www.mira-komduur.magix.net/

 

Uw appartement biedt zelf al de nodige bezienswaardigheden : panorama, zeezicht    en zicht op omliggende eilanden. Regelmatig komen  plezierjachten, vissersboten, veerboten, vracht-en cruiseschepen voorbijvaren..

Indien u geluk heeft, kunt u ook dolfijnen zien.

De Groene grot, eiland Vis